Brandbeveiliging

Er gaat geen uur voorbij zonder dat er ergens brand uitbreekt ! 
Jaarlijks zorgen in België ongeveer 10 000 branden in gebouwen voor talrijke doden, brandwonden en materiële schadegevallen. Bijna 80 % van de sterfgevallen door brand zijn het gevolg van woningbranden. Bovendien hoef je geen brandhaard in uw woning te hebben om gevaar te lopen. In Belgie worden immers meer dan 1000 mensen per jaar bevangen door koolstofmonoxide (CO – vergiftiging). Tegen heel wat van die gevaren kunt u zich beschermen. 

Elektronische brandbeveiliging is steeds maatwerk. Bij de particulieren kunnen branddetectoren aangesloten worden op het bestaande of door ons te installeren alarmsysteem. Ook gas en CO – detectoren kunnen volgens dit principe geplaatst worden. Indien u geen alarmsysteem heeft of wenst, kan je ook kiezen voor autonome branddetectoren. Bij bedrijven staan de brandbeveiliging en het alarmsysteem los van elkaar. Voor de branddetectie bestaan er twee systemen nml. Conventionele brandcentrales en adresseerbare analoge brandcentrales. Bij conventionele brandcentrales zijn de detectoren die hierop aangesloten zij niet individueel identificeerbaar terwijl bij adresseerbare analoge brandcentrales elke detector in het brandbeveiligingssysteem bij een alarm wel individueel identificeerbaar is. Welk systeem in uw situatie aangewezen is, hangt af van talrijke factoren. Nodig ons uit voor een adviesgesprek of een vrijblijvende risicoanalyse ter plaatse.

Cqur staat in voor de plaatsing, aansluiting, programmeren en testen van uw systeem. Na het in dienst stellen en als alles goed werkt, krijgt u van onze technieker een uitgebreide opleiding en overloopt hij samen met u de verschillende functies. Eveneens zal een gebruikershandleiding overhandigd worden. U heeft ook de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een meldkamer.

Branddetectie

In het midden van de nacht wordt u opgeschrikt door ons brandalarm, gelukkig maar want veel erger kan vermeden worden.

CO-detectie

Onze systemen nemen CO-waarden waar en verwittigen u tijdig bij gevaar.

De meldkamer

Bij cqur kunt u zich ook laten aansluiten bij een meldkamer voor brandgevaar. Bij een voorval worden de nodige diensten zoals de brandweer meteen verwittigd.

Bij Cqur kunt u terecht voor:


cqur icon burglar

INBRAAKBEVEILIGING

Voorkom ongewenste bezoek!

besmart icon camera

CAMERA BEWAKING

Altijd een oogje in het zeil !

besmart icon access

TOEGANGSCONTROLE

Wie, Waar, Wanneer?

besmart icon offerte

BRANDBEVEILIGING

Bescherm uw gezin tegen brand!